YLEISTÄKALASTUSRAJOITUKSETLUPAMYYNTIOSAKASKUNNATTIEDOTTEETYHTEYSTIEDOT
 
 

Kalastusrajoitukset (Kalastusmääräykset)

VANTAANJOEN VESISTÖN LOHIPITOISUUS

ELY-keskus on antanut 23.9.2014 päätöksen lohipitoisista vesistöistä toimialueellaan. Vantaanjoen vesistöalue on kokonaisuudessaan määritelty lohipitoiseksi eikä tarkempia rajauksia ole tehty. Lohipitoiseksi vesistöksi määritellyllä alueella on onkiminen, pilkkiminen ja viehekalastus on kielletty koski- ja virtapaikoilla. Tarkemmin täältä.

KALASTUSLAIN MUKAISET YLEISET KIELLOT JA RAJOITUKSET

Uudistuneen kalastuslain myötä taimen on rauhoitettu leveyspiirin 64 00 N eteläpuolella sekä meressä, rauhoitus ei kuitenkaan koske rasvaeväleikattua taimenta eikä taimenta, joka on pyydetty sellaisesta purosta tai lammesta, johon ei ole vaellusyhteyttä merestä tai järvestä. Lohi ja taimen ovat rauhoitettuja joessa ja purossa 1.9.–30.11. Siika on rauhoitettu mereen laskevassa joessa ja purossa 1.9.–30.11. Kalalajien pyyntimitoista on säädetty erikseen kalastusasetuksessa.

Vantaanjoen vesistö on kokonaisuudessaan määritelty vaelluskalavesistöksi. Vaelluskalavesistön koski- ja virta-alueilla onkiminen ja pilkkiminen on kielletty. Viehekalastus on sallittu vain vesialueen omistajan luvalla. Verkkokalastus on kielletty vaelluskalavesistössä 15.8.–30.11.

Kalastusrajoituksista voi lukea tarkemmin mm sivulta: Tarkemmin täältä.

KALASTUSKIELTOJEN PURKU KALATEISSÄ

Vantaanjoen kalastusalueen vuosikokous on hyväksynyt 25.4.2012 kalastuskieltojen purkamisen Vantaankosken (Vantaa), Myllykosken ja Nukarinkosken (Nurmijärvi) kalateissä sekä 100 metrin matkalla ao. kalateiden ylä- ja alapuolella (KL 286/82, 26 §). Kyseinen päätös kuuluu vuonna 2016 uuden voimaan astuneen kalastuslain (KL 379/2015, 133 §) mukaisiin muihin siirtymäsäännöksiin, jotka ovat voimassa siihen saakka kunnes toisin säädetään tai kuitenkin enintään viisi vuotta uuden lain voimaantulosta eli maksimissaan vuoden 2020 loppuun saakka.

VERKKOJEN SOLMUVÄLIRAJOITUKSET TUUSULANJÄRVELLÄ JA RUSUTJÄRVELLÄ

Tuusulanjärvellä ja Rusutjärvellä on rajoitettu verkkokalastusta siten, että alle 55 mm verkkojen käyttö kalastuksessa on kielletty. ELY-keskus on antanut päätöksen asiasta 24.2.2021. Päätös on voimassa 31.12.2030 asti.

KUHAN ALAMITAN NOSTO TUUSULANJÄRVELLÄ JA RUSUTJÄRVELLÄ

Tuusulanjärvellä ja Rusutjärvellä on kuhan alamitaksi säädetty 45 cm. ELY-keskus on antanut päätöksen asiasta 24.2.2021. Päätös on voimassa 31.12.2030 asti.

MOOTTORIAJONEUVOJEN KÄYTTÖRAJOITUKSET KALATALOUSALUEELLA

Seuraavat päätökset rajoittavat moottorikäyttöisten ajoneuvojen käyttöä kalastusalueen vesialueilla:

Uudenmaan ympäristökeskus on antanut 8.4.2005 päätöksen. Ympäristökeskus kieltää yli 5 hevosvoiman tehoisilla vesikulkuneuvoilla ajamisen Vantaan- ja Keravanjoessa Helsingin, Vantaan, Hyvinkään, Keravan ja Järvenpään kaupunkien ja Nurmijärven, Sipoon ja Tuusulan kuntien alueella. Kielto ei kuitenkaan koske Keravanjokea Tuusulan kunnan Kellokosken kylässä, jossa moottoriveneellä ajo on kokonaan kielletty Uudenmaan lääninhallituksen 12.5.1983 antamalla päätöksellä no 1990.


 
Copyright © Vantaanjoen Kalatalousalue, ErgoRise